Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Μουζακίου Καρδίτσας

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος: "Νερό - Θησαυρός ζωής", που υλοποιούν οι μαθητές/ τριες των ΣΤ΄1 - ΣΤ΄2 τάξεων του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές/ τριες της ΣΤ΄1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, υλοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Μουζακίου Καρδίτσας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το νερό στον πλανήτη, την αξία του, την ολοένα αυξανόμενη κατανάλωσή του και πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό να αναδείξουν την ανάγκη της ορθολογικής χρήσης του νερού.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 η Γ’ τάξη (Γ1-Γ2) του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας στα πλαίσια του μαθήματος της Μελ /της Περ/ντος «Γνωρίζω την πόλη μου».
Οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, ξεναγήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Γεννάδιο Γιάννη και άκουσαν από αυτόν για την ιστορία του δημαρχείου και για τη διεξαγωγή του έργου του.
Επισκέφθηκαν ακόμη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και συνομίλησαν με τον δήμαρχο κ. Αλεξάκο Φώτη. Του έθεσαν ερωτήματα που τους απασχολούν και εκείνος τους έδωσε ανάλογες απαντήσεις.
Στο τέλος τον ευχαρίστησαν για το χρόνο που τους διέθεσε και αναχώρησαν με ευχάριστες εντυπώσεις και καινούριες γνώσεις.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Παπαδημητρίου Βασιλική
Χονδρονάσιου Αντιγόνη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Κανάλια και το κάστρο Φαναρίου

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 η Ε΄1 και Ε΄2 τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το χωριό Κανάλια. Μαζί τους ήταν και τα παιδιά της ΣΤ΄1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Εκεί αφού χωρίστηκαν σε ομάδες,  γνώρισαν την ιστορία του χωριού και στη συνέχεια η κάθε ομάδα συμπλήρωσε ένα φυλλάδιο σχετικό με τη θέση που είναι κτισμένο το χωριό και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων του. Στην πλατεία του χωριού, η κάθε ομάδα επέλεξε ένα κτίριο και το περιέγραψε σε ένα άλλο φυλλάδιο. Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο κάστρο, στο χωριό Φανάρι. Είναι το καλύτερο διατηρημένο βυζαντινό κάστρο της περιοχής. Εκεί ο φύλακας, ο κος Χρήστος, ξενάγησε τα παιδιά  στο εσωτερικό του. Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για την ιστορία της περιοχής στο πέρασμα των αιώνων, από τον Τρωικό πόλεμο ως την απελευθέρωση από τους Τούρκους και την ανέγερση του κάστρου στην περιοχή. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και η επίσκεψη εξελίχτηκε πολύ όμορφη.