25η Μαρτίου 2017

Tην Παρασκευή 24 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 14 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας παρουσίασαν στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Η περιώνυμη Μάχη της Ματαράγκας – Πετρομαγούλας Κιερίου».

Το θεατρικό αυτό δρώμενο βασίστηκε στο βιβλίο των: κ. Νικολάου Κατοίκου, καθηγητή φιλολογίας και κ. Βασιλείου Μαγόπουλου, δασκάλου – ερευνητή Τοπικής Ιστορίας: «Μαρτυρίες λογίων πρωταγωνιστών για την περιώνυμη Μάχη Ματαράγκας – Πετρομαγούλας Κιερίου (21-3- 1878). Με την παράσταση αυτή οι συντελεστές και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου θέλησαν να τιμήσουν και να αναδείξουν το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός, το οποίο τίμησε με την παρουσία του στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης στη Ματαράγκα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
1. Παπαγιάννης Αθανάσιος, δάσκαλος
2. Ασκητής Σεραφείμ, δάσκαλος
3. Παληού Φωτεινή, μουσικός

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός:
Παπαγιάννης Αθανάσιος

Χριστούγεννα 2016

Το νόημα των Χριστουγέννων.

…Όσο κουρασμένος κι απασχολημένος κι αν είναι ο Αι – Βασίλης, πάντα βρίσκει χρόνο να διδάξει τη χαρά και το νόημα των Χριστουγέννων.
Αφού δίδαξε στα νεαρά του αγγελούδια, για αρκετό καιρό το νόημα των Χριστουγέννων, τους έστειλε στη γη να αποδείξουν ότι το κατάλαβαν καλά.
Τώρα είναι η ώρα των εξετάσεων και της βαθμολογίας.
Κάλεσε λοιπόν κοντά του τα αγγελούδια και χαμογελαστός άκουσε τις εμπειρίες τους…
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης πλαισιωμένοι από τη χορωδία του σχολείου και την σχολική ομάδα μουσικών οργάνων, έστειλαν το μήνυμα των ημερών με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Οι μικροί μαθητές με την ζωντάνια τους γέμισαν με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας τις ψυχές των παρευρισκομένων και τους διαμήνυσαν πως οι άνθρωποι πρέπει να ψάξουν μέσα στις καρδίες τους για να βρουν πού κρύβεται το νόημα των Χριστουγέννων.
Μικροί και μεγάλοι ευχόμαστε από ψυχής μας να βρούμε τη δύναμη για να αλλάξουμε και να γίνουμε πιο «ανθρωπινοί».

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
1. Μάττας Ευθύμιος, δάσκαλος
2. Αγγελιδάκης Γεώργιος, δάσκαλος
3. Γάκη Μαργιολή, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής
4. Παληού Φωτεινή, Μουσικός
5. Παπαγιάννης Αθανάσιος, επιμέλεια σκηνικών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Η ΣΤ τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε χθες εκδήλωση στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα: «ΑΜΕΑ και εκπαίδευση».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η φετινή εκδήλωση σκοπό είχε να προβάλλει τα επιτεύγματα στην εκπαίδευση των ανθρώπων με αναπηρία, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες κατάφεραν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Άρχισε με το παράδειγμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πρώτου Έλληνα σημαιοφόρου μαθητή σε αναπηρικό αμαξίδιο και  στη συνέχεια παρουσιάστηκε η περίπτωση της Αφροδίτης, της φοιτήτριας της Αγγλικής Φιλολογίας με κινητικά προβλήματα και η περίπτωση του Βαγγέλη, ο οποίος αν και εκ γενετής τυφλός, τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε ήδη τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως δικηγόρος.

Περισσότερα για το περιεχόμενό της μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο της τάξης:
http://blogs.sch.gr/asteria/παγκοσμια-ημερα-αμεα

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι δάσκαλοι του σχολείου:
Ηλίας Παπασακελλαρίου
Αθανάσιος Παπαγιάννης
Σεραφείμ Ασκητής

17η Νοέμβρη 2016

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργάνωσε και φέτος το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης. Μετά από 43 χρόνια η εκδήλωση αυτή είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς οι μαθητές με ουσιαστική συμμετοχή παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό αφιέρωμα το οποίο αφορούσε στην εξέγερση του 1973 ενάντια στη χούντα. Κυριάρχησαν τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Σχολείου με εξαίρετη επιτυχία.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
1. Παπαδημητρίου Βασιλική, Δασκάλα
2. Γιαννουσά Ελένη, Δασκάλα
3. Πούλιου Στεργιανη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής/υπεύθυνη διδασκαλίας μουσικοκινητικής
4. Παληού Φωτεινή, Μουσικός

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:
1. Πούλιου Στεργιανη
2. Παπαγιάννης Αθανάσιος

28η Οκτωβρίου 2016

Οι μαθητές /τριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας τίμησαν τους ήρωες τους Έπους του "40" με ένα εορταστικό χρονικό με θέμα: «Τα σκληρά χρόνια της κατοχής μέσα από τα μάτια των παιδιών».
Το χρονικό περιελάμβανε ποιήματα και διασκευασμένα κείμενα από το μυθιστόρημα της συγγραφέα Άλκης Ζέη με τίτλο: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Συντελεστές της εκδήλωσης:
Αναγνωστόπουλος Χρήστος
Λιαπής Γεώργιος

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με ποικίλες δραστηριότητες γιόρτασε το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με μήνυμα: «ΝΙΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ»

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τα παιδιά της Α΄ τάξης με μουσική, χορό και τραγούδι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Σχολείου, συμμετείχαν τα παιδιά όλων των τάξεων και τα παιδιά της Α΄ τάξης βρέθηκαν μέσα σε μια μεγάλη αγκαλιά που σχηματίστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!