25η Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσίασαν μια πρωτοποριακή θεατρική παράσταση με τίτλο «Η περιώνυμη Μάχη Ματαράγκας Πετρομαγούλας, Κιερίου (21 Μαρτίου 1878)». Η παραπάνω μάχη περιγράφεται με χαρακτηριστική ιστορική ακρίβεια και πληρότητα στο βιβλίο των κκ Βασιλείου Μαγόπουλου και Νικολάου Κατοίκου και διασκευάστηκε για τις ανάγκες του θεατρικού από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Ασκητή Σεραφείμ. Οι μαθητές/τριες κατόρθωσαν να ζωντανέψουν τους ήρωες του 1878, να συγκινήσουν τους παρευρισκόμενους με μηνύματα ελληνοπρέπειας και να εντυπωσιάσουν με τις πρωτότυπες και συμβολικές χορογραφίες. Το τραγούδι του Λάιου, του ήρωα και πρωταγωνιστή της μάχης ακούστηκε από την κ. Κούλα Τομαρά προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό για άλλη μια φορά.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Ασκητής Σεραφείμ
Παπαγιάννης Αθανάσιος

Την μουσική επιμέλεια είχε η μουσικός κ. Φένια Νασέλου
Την σκηνική επιμέλεια είχαν οι εκπαιδευτικοί κκ Παπαγιάννης Αθανάσιος και
Παλάντζας Γεώργιος

Χριστούγεννα 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

H εκδήλωση για την γιορτή των Χριστουγέννων υλοποιήθηκε από τους μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων:

Τα παιδιά ύμνησαν  το Θείο Βρέφος σε ενορχήστρωση με τον ουρανό και τους αγγέλους, με νότες και στίχους. Όχι όμως, μόνο τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη η φύση, τα ζώα, τα πουλιά, τα δέντρα αισθάνθηκαν αυτό το θαύμα της Γέννησης του Θεανθρώπου. Οι μικροί μαθητές με την ζωντάνια τους και τον αυθορμητισμό τους γέμισαν με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας τις ψυχές των παρευρισκομένων και τους διαμήνυσαν πως αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν την συμπεριφορά τους, αν δεν βρουν τη χαμένη τους ψυχή ο Νέος Χρόνος δεν θα έρθει εφέτος στη Γη.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν την παραπάνω εκδήλωση:

- Παπαευαγγέλου Αγγελική
- Παράσχη Βασιλική
- Αθανασοπούλου Αικατερίνη
- Αποστόλου Αφροδίτη
- Επιμέλεια σκηνικών: Παπαγιάννης Αθανάσιος
- Υπεύθυνη χορωδίας: Νασέλου Φωτεινή

17η Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν με ποιήματα και θεατρικό δρώμενο οι μαθητές των Δ1 και Δ2 τάξεων του σχολείου μας. Οι μαθητές/ τριες με τη ζωντάνια τους, τον αυθορμητισμό τους, το χιούμορ τους κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας μεταφέρουν στην εποχή των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

Θέμα: «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ»

Η οικογένεια του Θανάση και της Ελένης σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας μεγαλώνουν με τη συμβουλή των γονιών τους, η οποία είναι «ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ» αναφορικά με τον αγώνα που κάνουν κάποιοι Έλληνες και κάποιοι φοιτητές ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Τα παιδιά όμως μεγαλώνοντας συνειδητοποιούν ότι για την αποκατάσταση της δημοκρατίας χρειάζονται οι φωνές όλων και αποφασίζουν να δράσουν. Οι πρώτες αντιδράσεις από την οικογένεια τους δεν τους πτοούν, συνεχίζουν τον αγώνα τους και πολύ σύντομα έχουν στο πλευρό τους και τους γονείς τους με το σύνθημα «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ».

Οι εκπαιδευτικοί που οργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση είναι:

- Τριανταφύλλου Ροδάνθη
- Τσιούτσου Καλλισθένη
- Νασέλου Φωτεινή (Μουσικός)
- Επιμέλεια σκηνικών: Παπαγιάννης Αθανάσιος

28η Οκτωβρίου 2012

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ξεχωριστή γιορτή (εκδήλωση μνήμης και τιμής) με τίτλο « Το ΟΧΙ του ΄40».

Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της γιορτής εκπαιδευτικοί της Ε΄τάξης, φρόντισαν, από την αρχή της γιορτής, να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανάτασης και πατριωτικού ενθουσιασμού. Εκτός των εντυπωσιακών σκηνικών και το διακριτικό στολισμό της αίθουσας των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών και των γονέων τους, προ-βάλλονταν στη σκηνή αυθεντικά video της εποχής από το αρχείο της ΕΡΤ, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη  ατμόσφαιρα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τον Υπ/ντή του σχολείου κ. Καλαμπαλίκη Γεώργιο, τη σκυτάλη της γιορτής ανέλαβαν οι μαθητές της Ε΄τάξης. Αυτοί  με τις σπουδαίες ερμηνείες των ρόλων τους, τη συμμετοχή τους στη σχολική χορωδία και τη σχολική ορχήστρα, την αυθεντικότητα των κειμένων και των συνοδευτικών video, εικόνων και μουσικών κομματιών, την ευρηματική εναλλαγή και το συγχρονισμό του ήχου, της εικόνας και του λόγου, εντυπωσίασαν τους θεατές (μαθητές και γονείς), τους έκαναν πραγματικούς μέτοχους της εκδήλωσης, τους πρόσφεραν συγκίνηση, προβληματισμό κι ενθουσιασμό και τους παρέσυραν, τελικά, σε έναν «έντιμο» εορτασμό αυτής της ξεχωριστής μέρας…

Τα δρώμενα « Απόδοση τιμής στη σημαία μας», η «Ελλάδα και τα παιδιά της» , « Ο Γοργοπόταμος», « Οι γελοιογραφίες της εποχής», «Οι ηπειρώτισσες», το απόσπασμα από την ταινία «Το ξυπόλυτο τάγμα» και οι αναφορές στην εθνική αντίσταση, συγκίνησαν όλους μας και χειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα.

Πολύ ξεχωριστή στιγμή της γιορτής, η στιγμή της κορύφωσης της συγκίνησης όλων των θεατών, ήταν όταν προβλήθηκε το video με το ηπειρώτικο μοιρολόι. Στο video αυτό ένας λαϊκός οργανοπαίχτης με το κλαρίνο του, πάνω από έναν λιτό, ομαδικό τάφο ηρώων του μετώπου, στην Αλβανία, κατέθεσε την ευγνωμοσύνη και το «ευχαριστώ» όλων μας για τη θυσία τους. Παράλληλα θύμισε σε όλους μας πόσο αληθινός είναι ο στίχος του εθνικού μας ποιητή, που λέει ότι η ελευθερία μας είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων, τα κόκαλά μας, τα ιερά…

Η επιτυχία της γιορτής στηρίχτηκε στην άψογη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Αξίζει όμως να ναφερθεί και να επαινεθεί ιδιαίτερα οι προσφορά των συναδέλφων μας:
- κ. Καλαμπαλίκη Γεωργίου και κας Ζορμπά Δήμητρας, δασκάλων της Ε΄τάξης και υπεύθυνων για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της γιορτής.
- κ. Νασέλου Φωτεινής, μουσικού του σχολείου μας.
- κ. Αγγελιδάκη Γεωργίου, δασκάλου της Α΄ τάξης, ο οποίος χειρίστηκε άψογα τη συγχρονισμένη προβολή του οπτικοακουστικού υλικού με τα κείμενα των μαθητών στη σκηνή.
- κ. Παπαγιάννη Αθανασίου, δασκάλου της Στ΄ τάξης, ο οποίος επιμελήθηκε την κατασκευή των σκηνικών.